پیامبر (صلی الله علیه و آله) می فرمایند:
۞ سوره حمد هر مرضی به جز مرگ را شفا می دهد.۞
شناسه خبر : 818
  پرینتخانه » آشپزی تاریخ انتشار : 25 آوریل 2020 - 8:25 | 2761 بازدید | ارسال توسط :

دستور تهیه زولبیا و بامیه / فیلم

در منزل درست کنید و لذت ببرید
دستور تهیه زولبیا و بامیه / فیلم

مواد لازم جهت تهیه بامیه 👇👇👇👇

آرد سفید 1 لیوان

آب 1 لیوان

تخم مرغ 3عدد درشت

کره یا روغن جامد 50 گرم

گلوکز مایع 1 قاشق غذاخوری(جایگزین:یک قاشق غ عسل ولی گلوکز بازاری تره)

یک قاشق سرخالی نشاسته ذرت

وانیل نصف قاشق چایخوری

#شربت_بامیه👇👇👇

شکر 2 لیوان

آب¾ لیوان

گلاب 1/4 لیوان

زعفران دمکرده 2 قاشق غذاخوری

آبلیمو 1 قاشق چایخوری

چند عدد هل

قیف و ماسوره شکوفه بزرگ و روغن مایع برای سرخ کردن بامیه ها لازمه

قیچی تمیز برای برش دادن بامیه

اول از همه شربت بامیه رو درست میکنیم چون برعکس زولبیا باید شربت ولرم بشه

* ابتدا شکر و آب و گلاب را در قابلمه ریخته و روی حرارت ملایم (حتماً حرارت ملایم باشه نه اینکه بخواد قل‌قل بجوشه) قرار بدین. تا زمانی که شکر کاملاً حل بشه، تقریباً ۱۰ دقیقه.

خانم ها اگه میخواید شکر رو هم بزنید تا روی گاز نرفته هم بزنید چون روی حرارت اصلا نباید شربت هم بخوره مخصوصا قاشق فلزی اصلا داخل شربت نزنید

حالا بزارید روی حرارت و بزارید شکر با حرارت متوسط آب بشه

اگه شکر حل نشد با یه قاشق چوبی (نه قاشق فلزی!) اونو هم بزنید

وقتی شربت به قل خوردن افتاد

با یه قلم مو که به کمی آبلیمو آغشته کردید دور قابلمه رو تمیز کنید چون اگه همین شکرها بعداً داخل شربت بریزه باعث شکرک زدن شربت بار می شه.

با یک برس آغشته به آبلیمو یا پارچه نم دار دور قابلمه رو بکشید که شکرک نزنه فقط مواظب باشید دستمال داخل شربت نخوره به هیچ عنوان قاشق فلزی داخل شربت در حال جوش نزنید

ببینید چند بار تاکید کردم قاشق فلزی داخل شربت نزنید

چند عدد هل رو نصف کنید بندازید داخل شربت

* بعد زعفران و هل رو اضافه کنید اصلا قاشق فلزی داخل مواد نزنید و اجازه بدین ۵ دقیقه دیگه روی حرارت بمونه.
۲ دقیقه آخر آبلیمو رو اضافه کنید و خاموش کنید

تقریبا ده دقیقه شربت آماده میشه نسبتا شربت غلیظ هستش

از حرارت که برداشتید یک قاشق غذاخوری گلوکز اضافه کنید با قاشق چوبی مخلوط کنید و بزارید شربت ولرم بشه شربتمون تقریبا باید غلیظ باشه

حتما از حرارت که برداشتید گلوکز رو اضافه کنید و حتما با قاشق چوبی هم بزنید

آرد و نشاسته رو الک کنید

۵۰ گرم کره داشتیم میتونید کمترش کنید ۴۰ گرم هم کافیه

روغن و آب و ۲ قاشق از شربت بار رو داخل ماهیتابه بریزید و اجازه دهید به قل زدن ریز بیفته

بامیه مراحلش خیلی شبیه نون خامه ای هستش

به این صورت که شد یکباره آرد الک شده رو اضافه کنید نشاسته رو هم همراه آرد الک کنید

سریع شروع به هم زدن کنید تا آرد جمع بشه.

نکته مهم : حتماً و حتماً حرارت رو کم کنید.
توجه:حتما حتما باید آرد رو ۱۵ الی ۲۰دقیقه بپزیم یا داغ بزنیم این خیلی مهمه اگه کمتر باشه بامیه خمیر میشه وسطش

با پشت قاشق خمیر رو در داخل قابلمه یا ماهیتابه پخش‌کنید. تا زمانی که از روی حرارت بردارید بایستی مدام این کار رو انجام بدین.
توجه : تقریباً۱۵ تا ۲۰ دقیقه طول می‌کشه.

با حرارت کم مواد رو داغ بزنید ۱۵ تا ۲۰ دقیقه آماده بشید اعلام کنید

ساعت بزارید حتما اگه کم پخته بشه بامیه خمیر میشه وسطش

خمیر رو به صورت باز و بسته کردن روی حرارت کم بپزید خیلی خیلی مهمه

نکته مهم :
مواد در این حالت سفت است و ممکن در هم زدن آن دچار مشکل شویم اما باید این مدت زمان سپری شود و مواد کاملاً بپزند وگرنه اگر داخل شربت غلیظ هم بریزیم باز بامیه ها خمیر میشوند و حالت پوکی نخواهند داشت.
گاهی حتی ۲۰ دقیقه زمان میبرد تا این آرد پخته شود و نشانه پخته شدن آن صدایی است که از مواد بلند میشود و تقریباً صدای جلز و ولز میدهد

بعد به ظرف دیگه‌ای منتقل کنید و اجازه بدین خمیر سرد بشه. در این فاصله دو سه بار خمیر رو زیر و رو کنید تا به سرد شدن اون کمک کنید.

آگه ۱۵ دقیقه شده کافیه

یه خمیر لطیفی بدست میاد

خمیر رو آماده کنید بزارید خنک بشه یک ربع دیگه ادامه میدم

بعد از اینکه خمیر سرد شد تخم‌مرغ اول رو می‌ریزیم و با دست هم می‌زنیم.
با همزن هم مبشه انجام داد

تخم مرغ دوم رو با وانیل مخلوط میکنیم بعد از مخلوط شدن تخم مرغ اول به مواد اضافه میکنیم

با همزن بزنید راحت تره

تخم مرغ سوم رو دوباره در یک ظرف هم زده و کم کم اضافه میکنیم مواد نباید زیاد شل بشه پس کم کم اضافه کنید تا غلظت خمیر خوب بشه

خمیر باید حالت چسبناک به این شکل بشه اگه احتمالا با اضافه کردن تخم مرغ سوم خمیر سفت بود نصف تخم مرغ دیگه با دقت اضافه کنید تا خمیر این شکلی بشه

با دقت اضافه کنید بیشتر همون ۳ تخم مرغ کافیه براش

خمیر نه شله نه سفته حالت چسبناک میشه

با دست هم میشه ولی همزن راحت تره

باید با احتیاط تخم مرغ ها اضافه بشه

قیف رو آماده کنید

آگه یه بار مصرف هست دو تا تو هم بزارید پاره نشه

برای درست کردن بامیه نیاز به یک قیف و یک ماسوره هست.
نکات :

بهتره قیف یک‌بار مصرف باشه چون شستن این خمیر کمی سخته.
ماسوره‌ هم که ماسوره شکوفه هست

ماسوره رو داخل قیف بزارید و کمی از خمیر رو داخل قیف بریزید

در یه قابلمه به مقدار لازم روغن بریزید (بهتره سطح بامیه‌ها رو بپوشونه

برای سرخ کردن بامیه نباید روغنش خیلی داغ بشه یکم که داغ شد بامیه رو بریزید. حتماً با حرارت کم سرخ‌کنید.

نکته: باز هم تکرار می‌کنم حرارت کم در سرخ کردن بامیه خیلی مهمه.

بامیه برعکس زولبیا باید با حرارت کم به مدت ۱۵ دقیقه سرخ بشه

بعد با قیچی آشپزخونه اونو به اندازه لازم ببرید.
نکته : قیچی را قبل از برش اول و بعد از هر بار برش داخل روغن مایعی که بامیه ها را می اندازیم میزنیم تا چرب شود.

بامیه ها حتما باید با حرارت کم ۱۵ دقیقه سرخ بشه حواستون باشه نسوزه تند تند زیرو رو کنید

نکات :

پس در تمامی مراحل بامیه باید حرارت کم باشه.
نکته خیلی مهمی که در سرخ کردن بامیه وجود دارد این است که وقتی بامیه ها سرخ میشود هنگامی که به هم میخورند صدا بدهند و این نشانه سرخ شدن آنهاست و نباید آنها را خمیر برداریم

مهم👆👆👆👆لطفا دقت کنید

بعد از سرخ شدن کامل بامیه‌ها، همون طور داغ داخل شربت بار ولرم بریزید تا شهد در اون نفوذ کنه هرچه بیشتر داخل شربت بمونه شیرین تر میشه

معمولاً ۳-۲ دقیقه بیشتر زمان نمی بره تا شربت در اون نفوذ کنه ولی بهترین روش برای اینکه بفهمید مقدار شیرینی اون کافی هست یا نه، تست کردن اون هستش.

شربت باید ولرم باشه اصلا نباید داغ باشه

میتونید وقتی از شربت بیرون میارید بامیه رو داخل سبد بزارید تا شربت اضافه خارج بش

 

دستور تهیه زولبیا

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : ۰
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.