- معلم شخصیتی است اهل خودسوزی و دگر سازی/ اگر به بنده بگویند از هزار معلم یک معلم در کارش تعلل می کند، می گویم زیاد است/ فضای مجازی را یک فرصت بدانیم برای تربیت/ داشتن مدرک تحصیلی برای معلم شدن کافی نیست/ هر فعل معلم باید نسبت پرورشی داشته باشد
- نحوه حضور دانش آموزان در مدارس ابتدایی شهرستان استهبان از روز چهارشنبه
- جشنواره داستان کوتاه سته بان
- خوراک لوبیا سبز
- بهبودی بیش از ۱۶۰ هزار بیمار کووید۱۹ در استان فارس از ابتدای شیوع
- ساندویج سوخاری
ضرورت تدوین شیوه نامه ملی صادرات انجیر؛ به نام ایران به کام دیگران
به گزارش استهبان آنلاین به نقل از پایگاه تحلیلی_خبری شیرازه ، مشکلات عدیده ای از مراحل تولید گرفته تا بسته بندی و صادرات گریبانگیر انجیر فارس شده که با کم توجهی مسئولین رو به فنا می رود.عدم استفاده از تکنولوژی های روز دنیا،نبود آموزش های حرفه ای، عدم بسته بندی محصولات و شناخت بازار هدف دست به دست هم داده تا انجیر فارس به جایگاه شایسته ای که باید نرسد.
جمال رازقی، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی فارس با انتقاد از صدور کارت های بازرگانی یک بار مصرف گفت: از آنجایی که استفاده از این کارت ها در یک مقطع زمانی مشخص می باشد و از طرفی مشکلی برای واردات و صادرات ندارد و تجار و افراد دارای کارت های یک بار مصرف در قبال صادرات کالا جوابگو نیستند از همین مناظر برخی ترجیح می دهند که چنین رسیکی کنند و برای مدت کوتاهی هم که شده حجم زیادی از کالا را صادر یا وارد کنند و بعد از آن هم ناپدید شوند.
وی مهم ترین مشکلات صادر کنندگان انجیر را تعیین تعرفه غیر کارشناسانه آن دانست و با اشاره به این که در سال گذشته تعداد زیادی از محموله های ارسالی انجیر توسط کشور چین ضبط شده، بیان کرد:کارت های یک بار مصرف موجب تخریب جایگاه انجیر ایران در دنیا شده و از آنجایی که بزرگترین بازار انجیر صادراتی ما،کشور چین می باشد، متاسفانه به علت بالا بودن تعرفه واردات انجیر به کشور چین، صادر کنندگان نیز مجبور می شوند تا کالای خود را از مرز «ویتنام» و«هنگ کنگ» به صورت قاچاق وارد چین کنند.

رازقی به سیاست های اشتباه بانک مرکزی اشاره کرد و اظهار داشت:متاسفانه به دنبال سیاست های اشتباه بانک مرکزی و سازمان توسعه تجارت، واردات ما نیز مانند صادرات در حال تبدیل شدن به قاچاق است.تصمیمات بدون کارشناسی بانک مرکزی در حوزه ارزی درسال جاری نیز موجب خسارات فراوانی به صادر کنندگان شده و عدم تمدید کارت بازرگانی در چند ماه اخیر هم باعث نارضایتی عده بیشماری از صادر کنندگان گردیده است.رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی فارس با بیان این که استان فارس مقام اول سطح زیر کشت وتولید انجیر خشک را داراست، گفت:آمار سطح زیر کشت انجیر کشور56 هزار و 33 هکتار، میزان تولید 88 هزار و 338 ، سطح زیر کشت در استان فارس 47 هزار و 650 هکتار و تولید استان سال گذشته 40 هزار و 600 تن بوده است.این در حالیست که میزان صادرات سال 98 به میزان 13 هزار و 739 تن و در سال 97 به میزان 9 هزار و 206 بوده است.
خودنمایی میز انجیر فارس در سطح کشور
مرتضی زکی پور،کارشناس مسئول انجیر سازمان جهاد کشاورزی استان فارس نیز با بیان این که نزدیک به 50 هزار هکتار از باغات انجیر دیم پیش بینی می شود که حدود 36 هزار تن انجیر خشک برداشت شود، گفت:سالیانه حدود 8 الی 12 هزار تن از محصول تولیدی ما عمدتا به کشور های ویتنام، چین، کشورهای حوزه خلیج فارس و اروپایی صادر می شود.
وی بیان کرد: با توجه به این که بیش از 85 درصد سطح زیر کشت انجیر کشور در استان فارس می باشد،میز انجیر کشور به میزبانی استان فارس در اتاق بازرگانی صنعت، معدن و کشاورزی این استان تشکیل گردیده و این میز در استان و با عضویت بیشتر صادرکنندگان اصلی در آن،برنامهریزی لازم جهت برند سازی در حال اجرا می باشد.
صادرات کیلویی انجیر در نبود بازاریابی مناسب
زکی پور با اشاره به این که قیمت محصول انجیر بر اساس عرضه و تقاضا و توسط بازار تعیین می شود، ادامه داد: یکی از مشکلاتی که در حال حاضر پیش روی صادرات انجیر وجود دارد و در صادرات عموم محصولات کشاورزی نیز دیده می شود، عدم بازاریابی مناسب توسط صادرکنندگان عزیز می باشد. متاسفانه در حال حاضر صادرات انجیر بصورت بسته های بزرگ ده کیلویی انجام می پذیرد، این در حالیست که در کشورهای هدف بصورت بسته های گرمی با برند خودشان به مصرف کننده تحویل می دهند.
تعرفه گمرکی بالا در بازار انجیر
وی افزود:یکی دیگر از معضلات پیش روی صادرات انجیر ایران به بازار مهم و بزرگ کشور چین، تعرفه گمرکی زیاد توسط این کشور می باشد در حالی که تعرفه برای بسیاری از کشورها صفر می باشد، بنابر این ضروریست که برای برداشتن تعرفه مذکور رایزنی های لازم توسط سفارت خانه ایران در کشور چین با مسولین این کشور به عمل آید.زکی پور با اشاره به برخی راهکارها گفت:برای برطرف کردن برخی از این مشکلات می توان به شناساندن خواص بی نظیر انجیر خشک ایران به عنوان یک محصول کاملا سالم و ارگانیک به بازارهای بینالمللی کمک کرد البته در همین راستا سازمان جهاد کشاورزی استان فارس در حال پیگیری ثبت جهانی انجیر استهبان در سازمان خواربار جهانی ( FAO) می باشد و این مهم در مراحل پایانیست.

غلامحسین شعرا،عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی فارس هم با اشاره به کیفیت برتر انجیر فارس افزود:استان فارس و شهرستان استهبان بیشترین سطح زیر کشت انجیر در کشور را داراست و جزو اولین تولیدکننده این میوه در ایران می باشد،از طرف دیگر با توجه به اینکه از هیچگونه سم و کود شیمیایی برای تولید آن در این منطقه استفاده نمیشود، این نوع انجیر کاملا ارگانیک بوده و ارزش خوراکی غنی دارد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.